ACETUM
Nume comun: Oţet din suc de mere.
Cultivarea: Creştere bio-dinamică controlată - Demeter.
Planta utilizată: Măr.
Paşi de procesare: Suc de mere obţinut prin presare, fermentarea sucului de mere pentru obţinerea oţetului din suc de mere, cu ajutorul bacteriilor din drojdie şi acid acetic.
Utilizare: Pentru producerea de extracte din plante, componente a loţiunilor din oţet.
ALCOOL
Nume comun: Alcool.
Cultivarea: Recoltă organică controlată.
Planta utilizată: Plante care conţin zahăr şi amidon.
Paşi de procesare: Părţi din plantă fermentate cu ajutorul drojdiei de bere. Curăţate şi concentrate prin distilare.
Utilizare: Ca solvent pentru uleiuri esenţiale, pentru a crea o senzaţie de prospeţime pe piele. Are şi proprietăţi de conservare şi stabilizare a gelului, tonicului şi emulsiei pentru faţă.
ALGIN
Nume comun: Algin.
Cultivarea: Recoltă sălbatică.
Planta utilizată: Toată planta.
Paşi de procesare: Algin este o substanţă ce conţine o cantitate mare de carbohidraţi, extraşi din alge brune diluate cu apă.
Utilizare: Reglează vâscozitatea produselor de îngrijire a pielii care conţin apă. Se utilizează şi în producerea de produse alimentare (îngheţată).
Suc de frunze din ALOE BARBADENSIS
Nume comun: Gel aloe vera.
Cultivarea: Recoltă organică controlată.
Planta utilizată: Frunze.
Paşi de procesare: Se recoltează planta aloe vera, nervurile incolore sunt scoase de pe frunză, presate la rece pentru a obţine sucul. Sucul este supus procesului de încălzire şi răcire. 0,5 kg de substanţă solidă se obţine din 100 kg de suc.
Utilizare: Pentru hidratarea şi calmarea pielii
APĂ
Nume comun: Apă.
Apare natural: Apa care conţine minerale din pietrele de nisip din partea de nord a Pădurii Negre. Extrasă cu atenţie de la adâncimea de 165 de metri.
Utilizare: Pentru hidratarea suprafeţei pielii, dizolvant pentru substanţele solubile în apă şi extractele botanice.
ARTICUM LAPPA ROOT EXTRACT
Nume comun: Extract din rădăcină de brusture.
Cultivarea: Creştere bio-dinamică controlată – Demeter.
Planta utilizată: Rădăcină.
Paşi de procesare: Rădăcina de brusture se află în uleiul de floarea-soarelui de calitate Demeter. Macerare.
Utilizare: Ca ulei pentru îngrijirea şi protejarea pielii. Stimulează circulaţia, echilibrând şi armonizând metabolismul pielii, întăreşte firul de păr, previne despicarea vârfurilor.
ARGININE
Nume comun: Arginine.
Cultivarea: Arginina este unul dintre amino-acizii esenţiali şi se găseşte în toate celulele plantelor şi animalelor. Îndeplineşte funcţiile importante ale metabolismului.
Paşi de procesare: Produs prin fermentare, cu ajutorul căreia carbohidraţii servesc ca materie primă.
Utilizare: Menţine hidratarea şi delicateţea pielii, îmbunătăţeşte structura firului de păr. Se foloseşte şi pentru a ajusta valoarea ph-ului în produsele cosmetice.
AROMA
Nume comun: Uleiuri esenţiale originale.
Cultivarea: Creştere bio-dinamică controlată – Demeter – şi agricultură ecologică.
Parte utilizată de la plantă: Depinde de plantă: flori, rădăcini, fructe, ramuri, plante aromatice.
Paşi de procesare: De obicei, distilarea cu vapori de apă. Pentru citrice, prin presarea fructului.
Utilizare: Ca mireasmă pentru produse, multe uleiuri esenţiale influenţează starea de spirit. Pentru a proteja produsele de îngrijire a pielii împotriva deteriorării microbiene sau râncezelii. Conferă pielii un strat protector.
ASOPHYLLUM NODOSOM EXTRACT
Nume comun: Extract de alge brune.
Cultivarea: Recoltă sălbatică de pe coasta Bretaniei.
Parte utilizată de la plantă: Toată planta.
Paşi de procesare: Extrase din apă la o temperatură ridicată. Curăţate prin ultrafiltrare. Fucane (polizaharide) separate de apă. Uscate.
Utilizare: Calmează iritarea pielii şi stimulează regenerarea. Hidratant.
ASPALATHUS LINEARIS EXTRACT DE FRUNZE
Nume comun: Extract din ceai verde.
Cultivarea: Recoltă organică controlată.
Parte utilizată de la plantă: Frunzele de pe ramuri.
Paşi de procesare: Părţile verzi ale plantei sunt uscate direct la soare, fără a fi supuse procesului de fermentare. Extractul este produs cu apă şi uscat pulbere.
Utilizare: Are bune proprietăţi antioxidante şi acestea protejează pielea de factorii agresivi de mediu. Protejează pielea de îmbătrânirea prematură.
BERTHOLLETIA EXCELSA NUT OIL
Nume comun: Ulei de nuci Para.
Cultivarea: Recolte sălbatice controlate din pădurile tropicale amazoniene.
Părţi utilizate din plantă: Nuci Para.
Paşi de procesare: Presare la rece.
Utilizare: Uleiul îngrijeşte pielea şi o netezeşte. Acizii graşi polinesaturaţi îmbunătăţesc proprietăţile de hidratare a pielii.
BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA BUTTER)
Nume comun: Unt de Shea (Arbore de unt).
Cultivarea: Recolte sălbatice şi agricultură ecologică controlată.
Părţi utilizate din plantă: Seminţe.
Paşi de procesare: Presate la aproximativ 50°C, grăsimile semi-solide se transformă în lichid.
Utilizare: Componentă de îngrijire în creme. Potrivit pentru pielea uscată şi iritată. Oferă o protecţie uşoară împotriva razelor UV.
CALENDULA OFFICINALIS FLOWER EXTRACT
Nume comun: Extract Calendula.
Cultivarea: Agricultură ecologică controlată – Demeter.
Părţi utilizate din plantă: Flori.
Paşi de procesare: Florile Calendula sunt puse în uleiul de floarea-soarelui Demeter. Macerare.
Utilizare: Un ulei care îngrijeşte şi protejează pielea. Pătrunde bine în piele. Are proprietăţi de îngrijire, calmare, hidratare, netezire, antiinflamatoare, antiseptice şi de regenerare şi acoperă pielea cu un strat protector.
CARTHAMUS TINCTORIUS (SAFFLOWER) SEED OIL
Nume comun: Ulei din seminţe de şofrănaş.
Cultivarea: Convenţională.
Părţi utilizate din plantă: Flori.
Paşi de procesare: Presare la rece.
Utilizare: Conţine un procent ridicat de aicid linoleic. Înveleşte pielea, îi redă delicateţea şi măreşte proprietăţile de hidratare.
CERA ALBA (BEESWAX)
Nume comun: Ceară de albine.
Cultivarea: Apicultură controlată bio-dinamic – Demeter – sau agricultură ecologică.
Părţi utilizate din plantă: Ceara produsă de albine pentru miere.
Paşi de procesare: Topirea fagurelui prin centrifugare. Separarea impurităţilor.
Utilizare: Pentru producerea balsamurilor si cremelor bogate. Protejează pielea împotriva deshidratării.
CHAMOMILLA RECUTITA (MATRICARIA) FLOWER EXTRACT
Nume comun: Extract de muşeţel.
Cultivarea: Agricultură bio-dinamică controlată - Demeter.
Părţi utilizate din plantă: Flori.
Paşi de procesare: Florile de muşeţel sunt puse în uleiul de floarea-soarelui Demeter. Macerare.
Utilizare: Ulei de protecţie şi îngrijire. Pătrunde bine în piele. Are proprietăţi de îngrijire, calmare, netezire, curăţire şi vindecare, antiinflamatoare, antiseptice şi de regenerare şi acoperă pielea cu un strat protector.
CHONDRUS CRISPUS (CARRAGEENAN)
Nume comun: Carrageenan.
Cultivarea: Recoltă sălbatică de alge de pe coasta Atlanticului de nord.
Părţi utilizate din plantă: Întreaga plantă.
Paşi de procesare: Algele sunt supuse procesului de decocţie, filtrate cât timp apa este încă fierbinte, iar soluţia de carrageenan precipitată cu alcool.
Utilizare: Pentru formarea şi producerea gelurilor şi pentru îngroşarea cremelor. Este permis şi în producerea diverselor produse alimentare.
CITRIC ACID
Nume comun: Acid citric.
Apariţie: După cum sugerează numele, se găseşte în lămâi. Acidul citric poate fi găsit în toate celulele vii şi este important pentru metabolism.
Paşi de procesare: Produs exclusiv din carbohidraţi (zahăr) cu ajutorul microorganismelor aspergillus niger. Separate de mediul de cultivare prin cristalizare.
Utilizare: Substanţă naturală pentru reglarea acidităţii produselor cosmetice.
CITRUS AURANTIUM AMARA FLOWER WATER
Nume comun: Apă din flori de portocal.
Cultivarea: Agricultură ecologică controlată.
Părţi utilizate din plantă: Flori.
Paşi de procesare: Florile de portocal sunt puse în apă, iar apa este distilată. Uleiurile esenţiale sunt decantate după distilare, iar rezultatul este apa de flori de portocal.
Utilizare: Mireasmă naturală cu efect stimulator.
DECYL COCOATE
Nume comun: Decyl cocoate.
Cultivarea: Cultivare convenţională de palmieri de nucă de cocos.
Parte utilizată de la plantă: Nucă de cocos.
Paşi de procesare: Ulei de nucă de cocos obţinut din nuci prin presare la o temperatură ridicată. Producţia de grăsimi de nucă de cocos prin hidroliză catalitică din uleiul de nucă de cocos. Esterificarea catalitică a alcoolului decyl cu grăsimi de nucă de cocos în condiţii de aciditate.
Utilizare: Uşor de aplicat, ulei esteric cu răspândire rapidă în emulsii. Asemnănător unei părţi din esterul natural din sebuum. Pătrunde bine în piele, o păstrează moale fără a fi unsuros şi oferă pielii un strat protector.
EUTERPE OLERACEA MARTIUS FRUIT EXTRACT
Nume comun: Extract fruct de acai.
Cultivarea: Recoltă sălbatică.
Parte utilizată de la plantă: Fruct.
Paşi de procesare: Fructul mic, rotund, violet închis, este recoltat din palmierii sălbatici din regiunea Amazon. Sucul (de băut) este produs din pulpa fructului. Acest suc este uscat pudră pentru a fi folosit în cosmetice.
Utilizare: Polifenolul din fructul acai are proprietăţi antioxidante, care face ca acest ingredient activ să fie potrivit în mod special pentru îngrijirea şi protejarea pileii mature.
GINGKO BILOBA EXTRACT
Nume comun: Extract de Gingko Biloba.
Cultivarea: Convenţională.
Parte utilizată de la plantă: Frunze.
Paşi de procesare: Extracţia frunzelor cu alcool. Uscarea extrasului.
Utilizare: Foarte efficient împotriva factorilor de mediu, împiedică îmbătrânirea
prematură a pielii, protejează funcţiile vitale ale pielii.
GLYCERIN
Nume comun: Glicerină.
Materia originală: Uleiuri botanice.
Paşi de procesare: Glicerina este un produs derivat din porducţia de acizi graşi şi săpun. Curăţat prin distilare.
Utilizare: Solvent pentru extracte din plante, excellent pentru hidratarea pielii.
GLYCERYL COCATE/CITRATE/LACTATE
Nume comun: Acid citric/acid lactic ester dintr-o parte de gliceride.
Materia originală: Uleiul de nucă de cocos este utilizat pentru o parte din gliceride.
Parte utilizată de la plantă: Nuca de cocos.
Paşi de procesare: Hidroliza de ulei de nucă de cocos cu apă pentru a produce gliceride parţiale. Esterificarea gliceridelor cu acid citric şi acid lactic, care sunt produse din zahăr.
Utilizare: Ca emulgator în emulsii. Hidratează şi stabilizează stratul protector al pielii. De saemenea, permis în producţia de produse alimentare.
GLYCERYL PALMITATE
Nume comun: Palmitat de glicerină.
Cultivarea: Toate tipurile de cultură. Uleiul de palmier este produs în Malaezia şi Indonezia.
Materie originală: Glicerina botanică şi acidul palmitic, obţinute din uleiruile botanice
şi grăsimi. Uleiul de palmier este foarte bogat în acid palmitic. Acidul palmitic este
produs şi din alte uleiuri botanice
Paşi de procesare: Glicerina si acidul palmitic sunt puse în reacţie cu catalizatori.
Utilizare: Emulgator în produse cosmetice, folosit în cantităţi mari şi ca emulgator în produse alimentare. Separarea se poate face şi prin distilare sau cristalizare.
GLYCINE SOJA (SOYBEAN) SEED EXTRACT
Nume comun: Fasole de soia.
Cultivarea: Garantat neexpuse procedeului de inginerie genetică.
Parte utilizată de la plantă: Fasole.
Paşi de procesare: Extracţia boabelor de fasole cu alcool.
Utilizare: Stimulează regenerarea pielii, îmbunătăţeşte supleţea pielii.
GLYCOSPHINGO-LIPIDS
Nume comun: Lipide glycosphingo.
Parte utilizată de la plantă: Germeni de grâu.
Paşi de procesare: Extragere de germeni de grâu cu alcool, purificare şi concentrare prin metode fizice.
Utilizare: Lipidele glycosphingo sunt componente minore găsite în grăsimi şi uleiuri. Ca şi lecitina, liposomii pot fi produşi din aceste lipide. Aceasta permite ingredientelor active solubile în apă să fie transportate mai adânc în epidermă, unde sunt rapid folosite.
HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL
Nume comun: Ulei din seminţe de floarea-soarelui.
Cultivarea: Agricultură bio-dinamică controlată - Demeter.
Parte utilizată de la plantă: Miezul seminţelor.
Paşi de procesare: Presare la rece.
Utilizare: Un ulei care pătrunde bine în piele. Menţine pielea moale şi netedă. Excelentă compatibilitate cu pielea, potrivit şi pentru pielea sensibilă.
HIPPOPHAE RHAMNOIDES OIL
Nume comun: Ulei de cătină.
Cultivarea: Agricultură bio-dinamică controlată - Demeter.
Parte utilizată de la plantă: Boabe întregi.
Paşi de procesare: Presare la rece, ulei roşu-portocaliu, de la fructele de cătină.
Utilizare: Un ulei care pătrunde bine în piele. Menţine pielea moale şi netedă. Excelentă compatibilitate cu pielea, potrivit şi pentru pielea sensibilă. Are proprietăţi de calmare, de echilibrare, de liniştire, antiinflamatoare, de vindecare şi protejează pielea de iritaţii.
HYPERICUM PERFORATUM EXTRACT
Nume comun: Extract de sunătoare.
Cultivarea: Agricultură bio-dinamică controlată - Demeter.
Parte utilizată de la plantă: Flori.
Paşi de procesare: Florile proaspete sunt puse în ulei de măsline. Produsul este lăsat la maturare în arşiţa soarelui de vară, pentru 6 săptămâni. Apoi uleiul este vărsat şi filtrat.
Utilizare: Uleiul de sunătoare pentru piele hidratează, susţine mecanismului de vindecare a pielii şi o acoperă cu un strat protector. Excelent pentru durerei musculare.
INDIGO
Nume comun: Indigo.
Materia originală : Părţi din planta indigofera tinctoria, care creşte deasupra solului.
Paşi de procesare: Plantele proaspăt recoltate sunt umezite şi lăsate la fermentat. Lichidul este apoi filtrat, combinat cu vaporii pe care apa filtrată îi transformă în indigoul albastru, insolubil.
Utilizare: Folosit ca pigment colorant cu talc, intensifică culoarea şi o face mai stabilă.
KNIPHOFIA UVARIA NECTAR
Nume comun: Nectar din flori de la Red Hot Poker.
Cultivarea: Agricultură ecologică controlată.
Parte utilizată de la plantă: Flori.
Paşi de procesare: Nectarul este extras manual din plantă dimineaţa devreme.
Utilizare: Ingredient activ hidratant.
LACTIC ACID
Nume comun: Acid lactic.
Apariţie: Produs tipic de acid lactic fermentat. Prezent de asemenea în laptele acru. Poate fi găsit şi pe piele.
Paşi de procesare: Prin fermentarea zahărului (lactoză, glucoză, malzoză) cu lactobacili. Separarea de lichidul de fermentare prin cristalizare.
Utilizare: Ingredient activ natural pentru hidratarea de lungă durată. Menţine pielea moale şi netedă.
LAVANULA ANGUSTIFOLIA (LAVENDER) FLOWER EXTRACT
Nume comun: Extract de levănţică.
Cultivarea: Agricultură bio-dinamică controlată - Demeter.
Parte utilizată de la plantă: Plante medicinale înflorite.
Paşi de procesare: Levănţica este pusă în uleiul de mere Demeter. Macerare. Sau, levănţica este pusă în ulei de floarea-soarelui. Macerare.
Utilizare: Calmează pielea, uşor antiseptic, îngrijeşte, are proprietăţi antibacteriene, stimulează uşor circulaţia, reglează producţia de sebuum şi metabolismul pielii.
LAVANULA ANGUSTIFOLIA (LAVENDER) FLOWER WATER
Nume comun: Apă din flori de levănţică.
Cultivarea: Agricultură bio-dinamică controlată - Demeter.
Parte utilizată de la plantă: Plante medicinale înflorite.
Paşi de procesare: Apă distilată din distilarea uleiurilor esenţiale de levănţică prin distilarea vaporilor de apă.
Utilizare: Un ingredient flagrant cu proprietăţi de stimulare.
LECITHIN
Nume comun: Lecitină.
Cultivarea: Garantat neexpuse procedeului de inginerie genetică.
Parte utilizată de la plantă: Fasole de soia.
Paşi de procesare: Produs secundar din producţia de ulei de soia. Produs prin extracţia cu alcool din lecitina brută, de calitate pură.
Utilizare: Ca emulgator natural, are propreităţi de hidratare a pielii, menţine pielea moale.
MACADAMIA TERNIFOLIA SEED OIL
Nume comun: Ulei de nuci Macadamia.
Cultivarea: Agricultură ecologică controlată.
Parte utilizată de la plantă: Nuci.
Paşi de procesare: Presare la rece.
Utilizare: Compoziţia uleiului de nuci este cea mai apropiată dintre toate uleiurile botanice de grăsimea din pielea umană. Îngrijeşte pielea fără a fi vizibil unsuroasă. Este uşor absorbită de piele, pe care o menţine moale şi netedă.
MAGNESIUM ALUMINIUM SILICATE
Nume comun: Silicat de magneziu şi aluminiu.
Origine: Mina de minerale naturale din SUA.
Compoziţie: Argilă naturală.
Paşi de procesare: Extracşie minieră, spălare cu apă şi sfărmare pudră.
Utilizare: Îmbunătăţeşte consistenţa uleioasă a emulsiilor.
MAGNESIUM SULFATE
Nume comun: Sulfat de magneziu.
Origine: Sulfatul de magneziu este o minerală naturală cunoscută şi sub denumirea de sare Epsom sau sare amară.
Paşi de procesare: Important produs derivat din producţia de potasă din depozitele naturale de sare. Purificat prin cristalizarea soluţiei de sare.
Utilizare: Hidratează pielea şi o îmbogăţeşte cu importantele minerale de magneziu. Stabilizează nivelul de apă din emulsiile uleioase. Apare în mod natural, în apa termală de exemplu, Epsom sau Bad Kissingen. Sare solidă în straturile de potasă.
MALACHITE EXTRACT
Nume comun: Extract de malahit.
Origine: Malahitul este un minereu natural de cupru.
Paşi de procesare: Minereul de malahit este extras cu apă fierbinte acidificată. Extractul albastru este filtrat steril.
Utilizare: Întăreşte pielea prin stimularea bio-sintezei din fibrele elastice şi colagen, un important oligoelement.
MARIS SAL (SEA SALT)
Nume comun: Sare de mare.
Origine: Apă de mare din golfuri.
Paşi de procesare: Apă de mare colectată din zona de coastă de la o adâncime de 5m.
Utilizare: Apa de mare este bogată în minerale şi oligoelemente. Bună pentru a menţine hidratarea pielii. Toate procesele metabolice depind de cantitatea de minerale.
MELALEUCA ALTERNIFOLIA (TEA TREE) WATER
Nume comun: Apă de arbore de ceai.
Cultivarea: Agricultură bio-dinamică controlată – Demeter.
Parte utilizată de la plantă: Ramuri şi frunze.
Paşi de procesare: Produsă prin distilarea cu aburi de arbore de ceai.
Utilizare: O apă de faţă hidratantă, uşor astringentă. Calmează pielea iritată.
MELALEUCA ALTERNIFOLIA (TEA TREE) LEAF OIL
Nume comun: Ulei de arbore de ceai.
Cultivarea: Agricultură bio-dinamică controlată – Demeter.
Parte utilizată de la plantă: Ramuri şi frunze.
Paşi de procesare: Distilare cu aburi. Separarea de uleiurile esenţiale.
Utilizare: Un ulei esenţial în doze mici în bazele pentru balsamuri, un antiodt eficient împotriva bacteriilor, germenilor şi ciupercilor. Potrivit pentru pielea iritată.
MICROCRISTALLINE CELLULOSE
Nume comun: Microcristale de celuloză.
Cultivarea: Producţia de bumbac şi silvicultură.
Parte utilizată de la plantă: Lemn, în principal brad, molid, pin şi bumbac.
Paşi de procesare: Celuloza pură este extrasă din lemn sau bumbac. Această celuloză este tratată la o temperatură ridicată cu acid, componentele necristalizate sunt separate şi microcristalele de celuloză pot fi filtrate ca o pudră fină.
Utilizare: Oferă produselor de îngrijire a pileii proprietăţi de răspândire excelente şi un aspect plăcut, uscat, pudrat.
MOROCCAN LAVA CLAY
Nume comun: Argilă.
Materie originală: Argilă minerală naturală din Maroc (magneziu-silicat de aluminiu).
Utilizare: Aceasta este o argilă minerală pură. Pudra este amestecată cu apa pentru spălarea părului. Consistenţa sa uşoară şi moale, o face potrivită pentru cei care suferă de alergii (neurodermite etc). Substanţă de spălare a corpului.
OENOTHERA BIENNIS (EVENING PRIMROSE) OIL
Nume comun: Ulei de Primula de seară.
Cultivarea: Agricultură ecologică controlată.
Părţi utilizate din plantă: Seminţe.
Paşi de procesare: Presare la rece.
Utilizare: Un ulei care îngrijeşte şi calmează pielea. Extrem de compatibil cu pielea, potrivit şi pentru piele sensibilă. Un ulei calmant pentru piele sensibilă, pătrunde bine în piele.
OLEA EUROPAEA (OLIVE) FRUIT OIL
Nume comun: Ulei de măsline.
Cultivarea: Agricultură bio-dinamică controlată - Demeter.
Părţi utilizate din plantă: Fruct.
Paşi de procesare: Presare la rece.
Utilizare: Un ulei care îngrijeşte şi protejează pielea. Pătrunde bine în piele. Are proprietăţi de îngrijire a pielii, reglează nivelul de hidratare şi este calmant. Acoperă pielea cu un strat protector. Folosit pentru producerea valorosului ulei de sunătoare.
ORIGANUM MAJORANA LEAF EXTRACT
Nume comun: Extract de maghiran.
Cultivarea: Agricultură bio-dinamică controlată - Demeter.
Părţi utilizate din plantă: Frunze.
Paşi de procesare: Maghiranul este pus în uleiul de floarea-soarelui Demeter. Macerare.
Utilizare: Un ulei care îngrijeşte şi protejează pielea. Are proprietăţi antibacteriene şi echilibrează metabolismul pielii.
PASSIFLORA EDULIS SEED OIL
Nume comun: Ulei din seminţe de fructul pasiunii.
Cultivarea: Agricultură ecologică controlată - Demeter.
Părţi utilizate din plantă: Seminţe de fructul pasiunii.
Paşi de procesare: Seminţele sunt separate prin producţia fructului pasiunii. Uleiul este obţinut direct prin presarea seminţelor.
Utilizare: Cu 75% uleiul are un nivel extraordinar de ridicat de acid linoleic. Aceasta reduce pierderea trans-epidermică de umiditate şi ajută pielea să îşi păstreze elasticitatea.
PERSEA GRATISSIMA (AVOCADO) OIL
Nume comun: Ulei de avocado.
Cultivarea: Agricultură ecologică controlată.
Părţi utilizate din plantă: Fruct.
Paşi de procesare: Presare la rece.
Utilizare: Uleiul îngrijeşte şi protejează pielea. Bogat în vitamina E şi acid oleic. Înveleşte pielea într-un strat protector împotriva factorilor externi de mediu.
POLYGLYCERYL-3 POLYRICINOLEATE
Nume comun: Polyglyceryl-3 polyricinoleate.
Materia originală: Polyglyceryl-3 este produs din glicerina botanică, acidul ricinoleic se obţine prin hidroliza uleiului de ricină.
Paşi de procesare: Esterificarea Polyglyceryl-3 cu acid ricinoleic.
Utilizare: Emulgator pentru emulsiile cu apă şi ulei, permis pentru utilizarea în produse alimentare.
PRUNUS AMYGDALUS DULCIS (SWEET ALMOND) OIL
Nume comun: Ulei de migdale dulci.
Cultivarea: Agricultură ecologică controlată.
Părţi utilizate din plantă: Miez.
Paşi de procesare: Presare la rece.
Utilizare: Un ulei care îngrijeşte şi calmează pielea. Excelentă compatibilitate cu pielea, potrivit şi pentru piele sensibilă. Ulei delicat pentru pielea sensibilă. Pătrunde bine în piele.
PRUNUS AMYGDALUS DULCIS (SWEET ALMOND) SEED MEAL
Nume comun: Argilă de migdale dulci.
Cultivarea: Agricultură ecologică controlată.
Părţi utilizate din plantă: Miez.
Paşi de procesare: Presare la rece.
Utilizare: Granulele mici oferă un peeling delicat. Conţinutul relativ ridicat de ulei rezidual îngrijeşte pielea.
ROSA CANINA FRUIT OIL
Nume comun: Ulei din seminţe de măceşe.
Cultivarea: Agricultură ecologică controlată.
Părţi utilizate din plantă: Seminţe de măceşe.
Paşi de procesare: Seminţele se separă de fructe. Se obţine uleiul prin presare la rece.
Utilizare: Potrivit mai ales pentru îngrijirea pielii extrem de uscate, mature. Potrivit şi pentru eczeme.
ROSA DAMASCENA (ROSE) FLOWER EXTRACT
Nume comun: Extract de trandafir de Damasc.
Cultivarea: Agricultură ecologică controlată.
Părţi utilizate din plantă: Flori.
Paşi de procesare: Florile de trandafir sunt puse în uleiul de migdale. Macerare.
Utilizare: Un ulei care îngrijeşte şi protejează pielea. Netezeşte şi calmează pielea. Echilibrează şi armonizează metabolismul pielii şi oferă pielii un aspect plăcut.
ROSA DAMASCENA FLOWER WATER
Nume comun: Apă de trandafir de Damasc.
Cultivarea: Agricultură ecologică controlată.
Părţi utilizate din plantă: Flori de trandafir din Damasc.
Paşi de procesare: Produsă prin distilare cu aburi a florilor de trandafir de Damasc. Fără alcool şi conservanţi.
Utilizare: O apă de faţă care hidratează şi tonifică pielea feţei. Are proprietăţi de calmare şi relaxare.
ROSMARINUS OFFICINALIS (ROSEMARY) LEAF EXTRACT
Nume comun: Extract de rozmarin.
Cultivarea: Agricultură bio-dinamică controlată - Demeter.
Părţi utilizate din plantă: Frunze şi ramuri.
Paşi de procesare: Rozmarin pus în oţet din suc de mere Demeter. Sau, rozmarin pus în ulei de floarea-soarelui. Macerare.
Utilizare: Stimulează circulaţia, îngrijeşte, curăţă, reglează producerea de sebuum, are proprietăţi antibacteriene şi armonizează metabolismul pielii.
ROSMARINUS OFFICINALIS (ROSEMARY) LEAF WATER
Nume comun: Apă din frunze de rozmarin.
Cultivarea: Agricultură bio-dinamică controlată - Demeter.
Părţi utilizate din plantă: Frunze şi ramuri.
Paşi de procesare: Produsă ca apă distilată prin distilarea cu aburi necesară la producerea de uleiuri esenţiale.
Utilizare: Parfumează, stimulează uşor circulaţia, curăţă pielea.
SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL
Nume comun: Ulei de jojoba.
Cultivarea: Agricultură ecologică controlată.
Părţi utilizate din plantă: Miezul sâmburelui.
Paşi de procesare: Presare la rece; ceară botanică naturală.
Utilizare: Un ulei care netezeşte şi protejează pielea. Îngrijeşte şi hidratează. Bogat în vitamina E.
SODIUM HYALURONATE
Nume comun: Acid Hyaluronic.
Apariţie: Găsit în ţesutul conjunctiv din corp şi în bacterii.
Paşi de procesare: Bacteriile de acid lactic (streptococul zooepidemicus) sunt cultivate în cantităţi mari într-un mediu cu grâu, proteine şi glucoză. Acidul hylauronic este separat şi purificat de celulele de bacterii şi proteine cu ajutorul alcoolului.
Utilizare: Agent activ cu extraordinare proprietăţi de legătură şi hidratare.
SODIUM LACTATE
Nume comun: Lactat de sodiu.
Apariţie: Exemplu tipic de produs din lapte fermentat, care se află de exemplu în laptele acru. Se găseşte, de asemenea, şi pe piele.
Paşi de procesare: Prin fermentarea zahărului (lactoză, glucoză, maltoză) cu soiuri de lactobacili. Separarea de lichidul fermentat prin cristalizare.
Utilizare: Agent natural activ care oferă pielii o hidratare de lungă durată, păstrează pielea moale şi netedă.
SODIUM LAUROYL LACTYLATE
Nume comun: Sodium lauroyl lactylate
Cultivarea: Convenţională pentru nuca de cocos sau uleiul de seminţe de palmier, sursa de acid lauric.
Părţi utilizate din plantă: Nucă de cocos sau ulei de seminţe de palmier.
Paşi de procesare: Separarea uleiului botanic de apă şi a acidului lauric prin distilare. Reacţia acidului lauric cu acidul lactic (produs fermentat). Neutralizarea cu sifon pentru producerea sarei de sodiu.
Utilizare: Emulgator pentru producerea de emulsii cremoase sau lichide. Permis şi ca emulgator pentru produsele alimentare.
SORBITAN OLEATE
Nume comun: Sorbitan oleat.
Materie originală: Sorbitol, zahăr alcoolizat din scoruşă, produs prin reacţia de catalizare a glucozei. Acidul oleic este obţinut din uleiul de măsline sau de floarea-soarelui, prin hidroliză.
Paşi de procesare: Reacţia sorbitolului cu acidul oleic cu acid catalizator.
Utilizare: Emulgator pentru emulsiile cremoase şi apoase, utilizat şi în producţia produselor alimentare.
SORBITOL
Nume comun: Sorbitol.
Apariţie naturală: Sorbitolul este un zahăr alcoolizat care poate fi găsit, de exemplu, în fructul de scoruşa (sorbus nigra).
Paşi de procesare: Glucoza enzimatică este produsă din amidon botanic. Sorbitolul se obţine prin hidroliza catalitică.
Utilizare: Excelent hidtratant pentru piele.
SUCROSE PALMITATE
Nume comun: Palmitat de zaharoză.
Materie originală: Palmierul de ulei pentru acidul palmitic, sfeclă de zahăr sau trestie de zahăr pentru zaharoză.
Părţi utilizate din plantă: Fructe din palmierul de ulei, zahăr din sfeclă de zahăr sau din trestie de zahăr.
Paşi de procesare: Separarea uleiului de palmier de apă şi separarea acidului palmitic prin distilare. Separarea zahărului din sfecla de zahăr sau trestia de zahăr. Reacţia acidului palmitic şi zahărului în condiţii bune.
Utilizare: Emulgator pentru creme cosmetice, permis şi ca emulgator pentru produse alimentare.
TALC
Nume comun: Talc.
Origine: Mineral natural, cunoscut şi sub denumirea de steatit.
Paşi de procesare: Minat, selecţie parţială manuală de bucăţi de talc. Pudră fină.
Utilizare: Tautropfen îl foloseşte ca material pentru transportul culorii indigo albastru botanic. Adesea, componenta principală pentru pudră.
THEOBROMA GRANDIFLORUM SEED BUTTER
Nume comun: Unt de arbore de cacao.
Cultivarea: Agricultură ecologică controlată din pădurile tropicale amazoniene.
Părţi utilizate din plantă: Miez.
Paşi de procesare: Pulpa fructului este folosită pentru a produce sucul. Seminţele sunt presate la rece.
Utilizare: Untură cu efect de lungă durată de netezire. Oferă cremelor o consistenţă cremoasă.
TILIA VULGARIS FLOWER EXTRACT
Nume comun: Extract de flori de tei.
Cultivarea: Agricultură ecologică controlată.
Părţi utilizate din plantă: Flori.
Paşi de procesare: Florile de tei sunt puse în ulei organic de migdale. Macerare.
Utilizare: Un ulei care îngrijeşte şi protejează pielea. Are proprietăţi de calmare, netezire, întărire şi liniştire a pielii şi îmbunătăţeşte aspectul pielii.
TOCOPHEROL
Nume comun: Vitamina E.
Materie originală: O varietate de uleiuri botanice conţin vitamina E.
Paşi de procesare: Concentraţia de vitamina E se obţine prin rafinarea uleiurilor botanice; prin aceasta o cantitate mare de vitamina E poate fi produsă prin diferite procese fizice.
Utilizare: Ingredient activ care reacţionează cu radicalii liberi, astfel protejează pielea de îmbătrânirea prematură. În cantităţi mici, vitamina E împiedică uleiurile botanice de a râncezi.
URTICA DIOICA (NETTLE) EXTRACT
Nume comun: Extract de urzică.
Cultivarea: Agricultură bio-dinamică controlată - Demeter.
Parte utilizată de la plantă: Întreaga plantă.
Paşi de procesare: Urzicile sunt puse în oţetul de mere Demeter. Macerare.
Utilizare: Stimulează circulaţia, îngrijeşte, curăţă, are propreităţi antibacteriene şi antiinflamatoare, reglează producţia de sebuum şi metabolismul pielii. Conţine vitaminele A şi C şi oligoelemente, este eficient împotriva mătreţii şi a pierderii părului, oferă părului strălucire.
XANTHAN GUM
Nume comun: Gumă Xanthan.
Materia originală: Carbohidraţi, de exemplu zahăr şi amidon botanic.
Paşi de procesare: Guma Xanthan este formată din micro-organismele naturale xanthomonas campestris. Xanthan este eliberată în mediul de cultură şi este separată şi purificată prin centrifugare şi precipitare cu alcool.
Utilizare: Agent de îngroşare în producerea gelurilor. Permisă, de asemenea, utlizarea în produse alimentare.