Uleiul de arbore de ceai – o înţelepciune străveche. Sursă de vitalitate şi medicament eficient.
Uleiul eteric de arbore de ceai – originar din Australia, numit Tea Tree - este un adevărat lider printre uleiurile eterice. Datorită proprietăţilor sale antiseptice şi modului simplu de folosire, uleiul de arbore de ceai şi-a asigurat un loc stabil în majoritatea farmaciilor de casă.
Arborele de ceai şi-a primit numele în secolul al XVIII-lea, atunci când în timpul cercetării Asutraliei căpitanul Cook folosea frunzele acestui arbore ca şi ingredient pentru ceai. Aborigenii - locuitorii străvechi ai Australiei - cunosc şi apreciază uleiul de arbore de ceai ca pe un mijloc natural complex de îngrijire a pielii în diferite situaţii problematice.
Uleiul de arbore de ceai este caracterizat printr-un spectru complex de eficacitate. Există o înţelepciune străveche conform căreia vitalitatea plantelor se regăseşte în uleiurile eterice în formă concentrată precum şi anticorpii care s-au dezvoltat din acestea de-a lungul timpului. Datorită eficacităţii sale complexe uleiurile de arbore de ceai ocupă un loc special printre uleiurile eterice. Odată cu redescoperirea uleiurilor de arbore de ceai o mare parte din uleiurile eterice folosite până atunci au devenit de prisos. Doar în combinaţie cu uleiurile de arbore de ceai mai pot să aibă un efect convingător.
Uleiul de arbore de ceai fortifică corpul, combate bacteriile, viruşii şi micozele.
În acelaşi timp, uleiul de arbore de ceai este o sursă eficientă pentru cosmetică. Tautropfen, preocupată dintotdeauna de respectarea directivelor ei şi anume a prelua şi a scoate în evidenţă mijloacele naturale de îngrijire precum şi cele curative, a le studia şi a le transpune în produsele sale, s-a preocupat intens de uleiul de arbore de ceai.
Rezultatul este reprezentat de cele 2 produse din seria Arbore de Ceai, care se completează reciproc din punctul de vedere al efectului asupra pielii: balsamul Tautropfen Arbore de Ceai şi apa de faţă Tautropfen Arbore de Ceai. Tautropfen obţine acest ulei din cultivările controlate Demeter din plantaţii alese cu grijă din New South Wales, Australia, unde sânt certificate şi de către BFA ( Biological Farmers of Australia).