Trandafirul – simbolul perfecţiunii
Trandafirul a fost dintotdeauna considerat simbolul iubirii, frumuseţii, graţiei şi delicateţii. În filosofia multor culturi este văzut ca un dar al zeilor. S-au spus nenumărate poveşti despre semnificaţia şi importanţa trandafirilor: una dintre acestea este cea despre Cleopatra, care conform legendei a udat pânzele corabiei sale cu apă de trandafir, precum şi romanii, care (ceea ce nu s-a întâlnit înainte şi nici după ei) atribuiau trandafirilor o importanţă deosebită în viaţa de zi cu zi.
Dar trandafirul nu este doar simbolul iubirii şi senzualităţii: datorită proprietăţilor sale curative trandafirii se regăsesc în cosmetică sub forma uleiului eteric, apei de trandafir, cerii de trandafir sau extractului de trandafir.
Secretul seriei Tautropfen Trandafir: pentru crearea acestei serii deosebite de îngrijire a feţei sunt folosiţi doar trandafiri de Damasc din cultivările controlate biologic obţinuţi prin intermediul proiectului din Orient, “Trandafiri în locul opiumului”.
În Orient, trandafirul de Damasc a fost dintotdeauna considerat un bun foarte preţios. În mistica arabă, precum şi în ştiinţa medicală a acestei culturi, trandafirii de Damasc sunt ocrotiţi şi foarte căutaţi datorită mirosului lor deosebit şi efectului curativ. Esenţa de mare valoare care este obţinută din “regina florilor” este o adevărată comoară: subtanţele active naturale ale acesteia păstrează elasticitatea şi susţine hidratarea pielii într-un mod unic. De la începutul lunii mai până spre mijlocul lunii iunie la o înălţime de 2500 de metri în provincia iraniană Kerman înfloresc trandafirii de Damasc. Mugurii încă nedesfăcuţi sunt culeşi atent manual şi în cele din urmă sunt prelucraţi pentru apa şi uleiul de trandafir Tautropfen. Apa de trandafir plăcut mirositoare Tautropfen este creată conform unei reţete orientale tradiţionale.
O altă preţiozitate este uleiul eteric de trandafir: din 4.000 de kilograme de flori de trandafiri culese manual – echivalentul a 2 vagoane pline - se obţine un litru de ulei de trandafir iranian.
Acest ulei este acea componentă care oferă aroma unică balsamului de trandafir şi emulsiei de trandafir Tautropfen.
Acest ulei este apoi supus în Calw procesului de macerare solară completă. Pentru aceasta florile uscate de trandafiri sunt acoperite de ulei de migdale presat la rece şi puse la soare în baloane de sticle de forma unei picături. După 6 săptămâni uleiul cu care au fost acoperiţi mugurii preiau funcţionalitatea substanţelor active din componenţa acestora.